Locale Altele
Joi, 2 Mai 2024
Joi, 2 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Matematica și mediul – concurs interdisciplinar cu participarea elevilor din școlile sătmărene
Florin Răchitan  - Vineri, 22 Martie 2019

Nu mai puțin de 75 de echipe de elevi din 19 instituții de învățământ din județul Satu Mare participă în aceste zile la un concurs inedit în care analizează mediul natural și activitatea de protecție a naturii prin prisma datelor statistice, a cifrelor și calculelor specifice matematicii.

Concursul s-a născut din ideea vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, sătmăreanul Radu Roca, fiind organizat ca proiect-pilot în județul Satu Mare prin parteneriatul dintre Agenția Județeană pentru Protecția Mediului și Inspectoratul Școlar Județean.

După ce în zilele precedente au avut loc acțiuni similare la Carei și Negrești-Oaș, vineri a fost rândul Colegiului Național ”Ioan Slavici” să găzduiască o competiție la care au participat elevii claselor de gimnaziu din toate școlile municipiului Satu Mare. Evenimentul a coincis cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, ocazie pentru specialiștii de la APM Satu Mare să prezinte materiale informative și să împartă elevilor chestionare pentru a  obține un feed-back al acțiunii.

Scopul întâlnirii a fost ca elevii participanți să acumuleze cât mai multe informații utile pe care să le valorifice în portofoliul necesar evaluării din concurs. Echipele câștigătoare vor fi premiate cu excursii în diferite zone ale județului Satu Mare, pentru a admira și studia comorile naturale ale regiunii.

Încurajat de succesul concursului la nivel județean, Radu Roca și-a exprimat speranța că anul viitor acesta se va extinde cel puțin la nivel regional, prin implicarea în organizare a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Tags: concurs  scoli  matematica  mediu  
1815 vizite
Distribuie pe